Cum sa-ți pastrezi biroul curat și să lucrezi cu drag

Cum sa-ți pastrezi biroul curat și să lucrezi cu drag

Când vine vorba de locul de muncă încercăm cu toții pe cât posibil să ne creștem eficiența pentru că vrem să ne construim cât mai bine putem drumul către succes. Însă, cei mai mulți dintre noi se opresc la metodele ce țin de managementul timpului, de organizarea taskurilor, de muncă în general.

Pentru a te simți bine la job, pentru a fi mai eficient și pentru a lucra cu plăcere în birou timp de 8 ore sau poate chiar mai mult, trebuie să lucrezi în primul rând într-un spațiu curat.

Indiferent cât de mare sau cât de mic este biroul în care lucrezi, două elemente sunt importante pentru a nu-ți pierde focusul de la ceea ce trebuie să faci și pentru ca oboseala să nu își spună cuvântul: lumina și curățenia.

Chiar dacă există deja o firmă specializată care se ocupă de curățenie în compania unde lucrezi, este foarte important ca și tu să ai grijă de locul unde îți petreci cea mai mare parte din zi.

1. Igienizează periodic spațiul de lucru

Curăță tastatura cu un șervețel antibacterian sau cu o soluție de igienizare sau aplică soluția pe o cârpă curată și ulterior șterge tastatura sau monitorul, dar niciodată nu pulveriza jetul de spray direct pe obiectul care trebuie curățat deoarece se poate avaria.

2. Organizează spațiul pe zone și apoi alege produsele de curățenie

Un colț din încăpere trebuie să fie rezervat locului unde îți pui geanta, umbrela, lucrurile personale în general;

A doua zonă ar trebui să conțină un coș de gunoi, o cutie pentru acte care trebuie tăiate sau distruse, poziționată în general lângă masa de lucru;

În cea de-a treia zonă ar trebui să se găsească frigiderul, masuța de cafea, spațiul cu cafetiera, în cazul în care nu există o bucătărie în cadrul firmei în care lucrezi;

3. Folosește lămâi pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a elimina mirosurile neplăcute

S-a demonstrat că aroma citricelor reduce anxietatea și ajută la ameliorarea tensiunii nervoase. Inhalând aroma revigorantă de lămâie, reușești să rămâi mai concentrat pe o perioadă mai mare de timp, faci mai puține greșeli deoarece activitatea mentală de îmbunătățește.

În plus, lămâia are și proprietăți antibacteriene, putând curăța aerul din cameră inclusiv de fumul de țigară, dacă este folosită sub formă de ulei esențial într-un difuzor de aromoterapie sau pur și simplu tăiată felii și lăsată pe o farfurioară pe birou.

4. Aerisește de mai multe ori pe zi

De fiecare dată când simți că nu te mai poți concentra, amintește-ți că este un bun prilej să deschizi fereastra. De calitatea aerului depinde eficiența și puterea de concentrare, de aceea este esențial să ai grijă de acest aspect.

5. Aruncă gunoiul după terminarea programului

Tu, cel care lucrează la birou, ești cel care trebuie să acorde în primul rând atenție aspectului curățeniei. Dacă în compania unde lucrezi există deja o firmă specializată pentru aceste sarcini, contribuie și tu în măsura în care se poate cu menținerea unui mediu de lucru plăcut și curat pentru că de el poate depinde sănătatea și performanța ta profesională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.